HJEMMEAFLVINING

Før eller siden står alle kæledyrsejere i den svære situation, hvor de skal tage afsked med deres højtelskede kæledyr. Sjæledyrlægen forsøger at gøre det sidste farvel så omsorgsfuldt og trygt som muligt.

Vores aflivningsprocedure


Forud for vores besøg vil du modtage en bekræftelse på, at vi har modtaget din betaling for vores service.


Når vi ankommer hjemme hos jer, vil dyrlægen først hilse på jeres kæledyr og bruge tid sammen med jer. Forud for besøget har vi, gennem samtale med jer, afgjort, hvilken medicin, der er bedst at anvende til bedøvelsen. Ønsker I, at aflivningen skal foregå i et særligt rum i huset, omkring jeres kæledyrs yndlingstæppe og legetøj eller måske i haven, så lad os vide dette.

Selve aflivningen starter med, at dyrlægen indgiver en injektion med beroligende medicin under huden. Nålen vi anvender er meget lille, og selve medicinen har både en bedøvende og smertestillende effekt. De fleste dyr vil ikke reagere på injektionen, men enkelte vil mærke et lille niv og give lyd fra sig. Det er hurtigt overstået, og i løbet af de næste 20 minutter falder kæledyret i en dyb og smertefri søvn.


Mens dit kæledyr falder i søvn, opfordrer vi dig til at være sammen med det, enten ved at kæle med det eller blot ved at være til stede i rummet, så dyret kan føle trygheden ved dit nærvær. 


Undervejs vil du måske bemærke følgende ting:


  • Slingrende/usikre bevægelser
  • Kvalme og opkast
  • Langsom vejrtrækning

Når dit dyr er faldet i en bevidstløs, dyb søvn, vil dyrlægen indgive den sidste medicin enten i et blodkar i benet eller - hvis dyrets blodtryk er meget lavt - i maven eller hjertet. Medicinen vil få vejrtrækningen, og til sidst hjertet, til at stoppe. Dette tager ca. 30-60 sekunder. Du vil måske observere følgende reaktioner hos dit kæledyr:


  • Muskelsitren i ører, ben eller mundvige
  • Urinering og defækering
  • Åbne øjne
  • Dyb vejrtrækning eller gispen
  • Strittende pels over ryggen og på halen


Det er helt naturlige kropslige reaktioner, som både opleves, når nogen dør naturligt eller assisteret med medicin. Hvis du har spørgsmål undervejs, beder vi dig om at stille dem, så vi kan guide dig igennem din afsked.


Vi har fuld forståelse for, hvis du ønsker et øjeblik alene med dit kæledyr, inden vi giver den sidste injektion. Nogle har også et ønske om at træde ud af rummet, imens injektionen gives, og komme tilbage bagefter. Dyrlægen vil til slut lytte på dit kæledyrs hjerte for at sikre, at dit dyr er afgået ved døden.


Efterfølgende kan du bruge så meget tid, som du har brug for sammen med dit afdøde kæledyr.


Hvis dit kæledyr skal kremeres (brændes), vil vi bringe en fin papkiste ind, som dyret bæres ud til vores bil i. Herefter sørger vi for en sikker transport til Ada's Kæledyrskrematorium. Har du derimod hensigt om at begrave dit kæledyr - enten i haven eller på en af landets dyregravpladser - kan vi også bringe en papkiste ind til formålet, hvis du ønsker dette.


Tøv ikke med at kontakte os, hvis du skulle have ubesvarede spørgsmål eller særlige ønsker. Du kan også besøge vores side med ofte stillede spørgsmål. Vi står klar til at hjælpe dig igennem denne svære tid.